Beeldend Kunstenaar

Over mijzelf

Mijn werk omvat verschillende autonome disciplines zoals schilderen, grafische technieken en ruimtelijk werk. Het centrale thema is de menselijke gestalte in al zijn facetten d.w.z. de houding, gebaren, beweging, het kijken etc. omdat dit mij het meest inspireert,

In de periode 1977 t/m 1980 hield ik mij bezig met portretten, geschilderd in olieverf. Maar deze richting had voor mij toch te weinig expressiemogelijkheden en ik zocht daarom naar andere wegen.

Eind jaren zeventig zag ik in het gemeentemuseum in de Haag de tentoonstelling: ”Nubië aan de Nijl”. De hiëroglyfen die ik daar zag, fascineerden mij door hun magie en geheimzinnigheid. Ik heb me daarna verdiept in tekens en schrift van oude culturen en me daardoor laten inspireren. Hieruit ontstonden vele mixed media werken in witte, grijze en oker tinten. De menselijke figuur begon ik steeds meer te zien als teken en wel als teken van kwetsbaarheid en sterfelijkheid. Ik vertaalde dat in lange uitgerekte statige figuren , naar binnen gericht maar tevens ook een soort dynamiek uitstralend, krachtig en met een drang naar vrijheid.

Deze periode duurde tot ongeveer 1993. In dat jaar verhuisde ik van Leende(NB) naar Ravenstein. In die tijd veranderde ook mijn schilderwerk. Het werd stilistischer  en ik ging meer met sjablonen werken.

Tegelijkertijd kreeg ik meer en meer belangstelling voor ruimtelijk werk en deed ervaring op bij verschillende beeldhouwers zoals Heinz Reijnders en Mari Verstegen. De laatste jaren is het beeldhouwen voor mij dan ook de belangrijkste activiteit geworden. Ik werk voornamelijk in brons maar ook in hardsteen De thema’s uit mijn schilderijen zijn ook terug te vinden in mijn beelden, zij het wat realistischer vorm gegeven.

Mijn opleiding(1975-1981) heb ik voltooid aan de Academie voor Industriële vormgeving te Eindhoven(tegenwoordig de Design Academy),afdeling Vrije Beeldende Vormgeving met als specialisatie schilderen en grafische technieken.

Veel werk werd aangekocht door zowel particulieren als bedrijven in binnen en buitenland